keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Dragúnista

Aiemmissa teksteissäni on ajoittain vilahtanut sana Dragún, eli Dragún Irish Dancers ry, eli meitin ihanainen turkulainen irlantilaisen tanssin yhdistys. Porukka, joka ansaitsee oman lukunsa.

Minä aloitin irkkutanssin syksyllä 2007, ja tuolloin Dragún oli jo toiminnallisesti olemassa. Tuon aikaiset turkulaiset irkkutanssijat olivat hurahtaneet siinä määrin irkkuun, että pelkät viikottaiset treenit eivät heille enää riittäneet, joten he olivat aloittaneet keikkailun keväällä 2006. Nimensä Dragún sai 2008 kun tuo pienehkö ydinryhmä alkoi pyörittää toimintaa yhdistyksenä. Yhdistyksen toiminnan alkuaikojen voimannäytös oli syksyllä 2009 turkulaisen flamencoseuran ja steppiryhmän kanssa pidetty näytös Rytmos-Rytmien maailma. Mukana olin tuolloin minäkin - tosin katsomon puolella :).

Kaiken yhdistystoiminnan perusta ja kulmakivi ovat asiastaan innostuneet harrastajat, jotka haluavat ja jaksavat antaa aikaansa, energiaansa ja työpanoksensa yhdistyksen pyörittämiseen ja toiminnan järjestämiseen. Dragúnissa etenkin alkuaikoina tuo joukko ei ollut kovin suuri, mutta jo heti kesästä 2008 lähtien olen minäkin päässyt nauttimaan Dragúnin järjestämistä kursseista. Joka kesä on jaksettu järjestää ceilikurssi, joskus lisäksi muitakin, kuten setti-kurssi tai show-kurssi tai erilaisita tiivareita. Dragúnilla on ollut oma ehdottoman tärkeä osansa turkulaisen irkkutanssikulttuurin eteenpäinviejänä.

Itse rohkenin mukaan varsinaiseen "kunnon" toimintaan (jäseneksi ja keikkailemaan) vasta keväällä 2011, kun Pirkanmaalta töitä tekemästä taas tänne palasin. Kesä 2011 tarjosi hyvän edun, kesäkurssit jäsenhintaan, (ja aika pian myös tilaisuuden keikkailuun), joten tuolloin liityin jäseneksi ja sillä tiellä vielä ollaan. Samana kesänä 2011 uskaltauduin Dragúnin mukana myös keikkailemaan, missä varmasti auttoi jo Pirkanmaalla hankittu keikkailukokemus.

Nyt olen mukana jopa Dragúnin hallituksessa, johon tarvittiin uusia jäseniä kesällä 2012. Olen siis itse osa sitä asiasta innostunutta harrastajakuntaa, joka haluaa antaa asialle aikaansa ja joka haluaa olla mukana järjestämässä toimintaa ja tapahtumia. Kivaa on :).

Kirja meistä :D?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti